Мариндя пастуха
Відчуй себе карпатським вівчарем через автентичний обід: печена бульбочка з м‘ясцем, цвіклі та салат з сирка, цибуля з огірочком. Смакує, як високо в горах! ..
Партизанська каша
Партизанська каша — страва з духом Карпат і відвагою гірських воїнів. Її готували просто, але з любов’ю, коли довкола — ліси, тиша і тріск вогнища. У казані повільно томиться крупа, змішана з димком, травами й запашним салом, що надає їй сили й насна..
Ситний горщик
Ситний горщик — страва з вівчарського казанка, що поєднує і перше, і друге в одному. Готується повільно, як у горах: фасоля, копчені ребра, бульба, морква та овочі тушкуються разом, утворюючи наваристу, духмяну страву. Такий горщик зігріє після тяжко..
Телятина тушкована з чорносливом
Телятина тушкована з чорносливом — прадавня святкова страва бойківської кухні. М’яке м’ясо, томлене в печі з овочами та сухофруктами, набуває ніжного, солодкуватого смаку й запашного аромату. Готували так на великі родинні свята — щоб стіл був щедрим..
Голубці по-бойківськи
Традиційні голубці, але з додаванням тертої бульби як готовили бойки здавна,обсмажені на пательні до золотої скоринки. Подаються з вершково-томатною підливою.Смачно як у бабусі на свята!..
Дерун по-вігодськи
Пополурний колись у нашій місцевості великий картопляний дерун з начинкою зі свинної тушківки та мягкого сиру.Подається з мачанкою з лісових грибів та бринзою, яку потрібно зверху розкришити щоб доповнити колоритний смак...
Кльоцки з м`ясом та вишнею
Бойки не любили тісто розкачане чи вирізане, а щипане! У поєднанні з тушкованим м‘ясом, спеціями, журавлинним соусом і вишнею ця давня страва стає схожою на шедевр високої кухні. От спробуйте!..
Бойківський гуляш
Бойківський гуляш — ситна й навариста страва, що зігріває навіть у холодні карпатські вечори. Ароматне м’ясо, картопля, паприка, овочі та спеції повільно тушкуються разом, утворюючи густий, насичений соус. Як казали бойки — «щоб ложка стояла»! Справж..
Кльоцки з куркою та грибами у вершково-сирному соусі
Бойківські традиційні бульбяні кльоцки -тільки осучаснена версія. Ароматні гриби, ніжне куряче філе, вершки та моцарелла магічно поєднуються в цій простій, але вишуканій страві, що достойна ресторанної подачі...
Банош "сусідський"
Якось сусід "гуцул" прийшов в гості на празник до "бойка" ,тай при чарці розхвалив свою фірмову страву і навчив "бойка" її готувати, щоб слава баношу розходилася по горах як хмари по небі...
Солодкі вареники з маком та вишнею
Солодкі вареники з маком та вишнею — справжня окраса бойківського столу! Червоне тісто на соку буряка ховає начинку з духмяного маку й соковитої вишні. Ніжні, барвисті й святкові — вони смакують, як казка з дитинства серед карпатських гір...
Бульба по-горянськи з грибною підливою
Запашна часникова бульбочка печена на вогні з грибною мачанкою- смакує, як у поході серед карпатських гір.Страва, яку неодмінно захочеться спробувати ще!..
Бульба по-селянськи
Її люблять і дорослі, і діти. Смажена з часником — ароматна, хрустка зовні і м'яка всередині .До смаку подаємо томатний та часниковий соус..
Засипана капуста з копченим ребром
Традиційна бойківська страва без якої необходилось жодне весілля та великі свята.Цю традиційну страву готують саме на Бойківщині, а за переказами її любив сам Іван Франко. Неймовірне поєднання тушкованої квашеної капусти на копчених ребрах з пш..
Палюшки зі смаженицею
Ніжний бойківський обід, який зручно смакувати в дорозі. Бульбяні “пальчики” у поєднанні з вершковою смаженицею замінить домашній повноцінний прийом їжі, навіть коли ви у мандрівці. ..
Смажені лиганці з сиром
Лиганці- то карпатські ліниві вареники, товстіші ніж звичайні, але не менш апетитні.Смажені на пательні, в середині з ніжним домашнім сиром.Подаються зі сметанкою..
Тертюхи овочеві
Ніжні, терті овочі запечені до хрумкої скоринки.До складу тертюхів входить: капуста, кабачок, бульба, морква, цибуля, часник та зелень.Подаються зі сметаною...
Токан бойківський кульками
Традиційно бойківський бульбяно-кукурудзяний токан- а подача нова ! Зручно брати з собоюв дорогу та смакувати вприкуску з бринзою та шкварками...
Пательня з лісовими грибами та бринзею
Бойки полюбляли смажену бульбу на пательні з дарами лісу - це ситно і калорійно. А ще горяни заправляли цю страву бринзою та вершками. Справжній смак Карпат...
Пательня з тушківкою та квашеним огірком
Смак домашньої тушківки зі смаженою бульбою на пательні - це справжнє свято живота! Хрустка скоринка з квашеним огірочком та свіжою зеленню поверне вас подумки в щасливе дитинство...
Пиріг вівчара
Запіканка з товченої бульби, м`ясним фашем, домашнім паштетом та розтопленим ароматним сиром. За переказами бабусі -колись вівчарі запікали на блясі бульбу зі шкварками, складали в пательню, додавали паштету, будзу чи бринзи і накрив..
М`ясна печеня по-бойківськи
Святкова страва бойків, де є досхочу запеченого ароматного м‘ясця з горіхами, мікс зелені, помідорчик та цибулька. Подається з традиційним ощипком. ..
Бульбяні пироги бойківські
Традиційна святкова страва бойківських газдинь. До товченої бульби додається терта свіжа бульба та начинка з кисломолочного сиру і кропу.Поливається мачанкою з хрону...
Гоноровий шмат м`яса з запеченими овочами
Соковитий, запашний кусень м’яса, запечений в соусі , у компанії рум’яних овочів-гриль. Гонорова страва для справжніх поціновувачів ситної карпатської кухні!..